je bil uspešno dodan v košarico.

Ali ste vedeli?

Razkisajte svoje telo – učinkovita rešitev, primerna za vsakogar

Moderni način življenja nam omogoča, da se hitreje in bolj učinkovito spopadamo z vsakodnevnimi obveznostmi. Kljub vsem prednostim, pa vendarle obstaja nekaj negativnih posledic hitrega, aktivnega življenjskega sloga. Ena izmed bistvenih negativnih posledic, ki najpogosteje uničujoče vpliva na naše zdravje, je premajhna skrb za vsakodnevno prehrano. O zdravi prehrani lahko v zadnjem času zasledimo veliko informacij. Najdemo jih praktično v vsaki reviji, spletnih portalih ter drugih medijih. Vsekakor je večina teh precej koristnih za nas, a kaj, ko si večina ne more privoščiti niti nekaj minut dnevno, da bi se pozanimali, kako lahko poskrbimo, da na naše krožnike pride zdrava hrana.

Zdrava prehrana je zelo pomembna.

Zaradi pomembnosti zdrave prehrane, se v zadnjem času razvijajo različni pristopi, ki se približujejo hitremu tempu življenja ljudi. Prav tako se tudi zdravniki zavedajo pomena zdrave prehrane, saj se je izkazalo, da zdravila prihajajo v poštev šele, ko je človekovo zdravje že načeto do te mere, da preventiva več ne pomaga. Več časa je tako potrebno posvečati preventivi, ki omogoča, da se izognete prehitremu zdravljenju bolezni z zdravili, ki poleg pozitivnih učinkov povzročajo tudi stranske, neželene učinke. Prehrana ima poleg telesne aktivnosti zelo pomembno vlogo pri preprečevanju akutnih ter kroničnih bolezni. Splošno se predpisuje uravnotežena prehrana, ki naj vključuje mleko, sir in druga mlečna živila. Mlečna živila namreč vsebujejo veliko kalcija in pozitivno vplivajo na trdnost kosti, zato se jih naj ne bi izključevalo iz jedilnika.

Kako prehrana vpliva na kislost telesa?

Znano je, da prehrana vpliva na pH vrednosti v organizmu. Če se te nagibajo bolj h kislim vrednostim – se pravi, s prehrano povzročimo kislost telesa – se v telesu začnejo dogajati spremembe. Telo se trudi pH krvi dvigniti na normalen nivo, kar pomeni, da kompenzira na načine, ki si jih načeloma ne želimo. Ena izmed takšnih sprememb, ki pomembno vplivajo na zmanjšano trdnost kosti, je izplavljanje kalcija iz kosti. Te sčasoma postanejo krhke in lomljive. Prekomerna zakisanost telesa je glavni razlog za prezgodnji pojav osteoporoze pri ljudeh, to pa je le ena izmed bolezenskih sprememb, ki so posledica nepravilne prehrane. Občasna zakisanost telesa nastopi ob vnašanju velikih količin fosforja in žvepla v telo, ki ju največ vnašamo z mesom. Priporočeno je, da v kolikor uživate meso, tega uživate občasno in nikakor ne vsak dan. Po študijah, ki so bile opravljene za namen določitve optimalnega vnosa mesnih izdelkov v telo, se priporoča, da meso in mesne izdelke uživamo največ tri dni v tednu in da tedenski vnos ne preseže pol kilograma mesa na osebo. Pomembno je torej, da imate v tednu vsaj štiri dni, ko ne uživate mesa ali mesnih izdelkov, saj s tem znižate količino zaužitega fosforja in žvepla, ki sta odgovorna za zakisanost telesa.

Kako je z uživanjem (kislega) sadja in zelenjave?

Zelenjava in sadje, tudi kislo, ima v telesu bazičen učinek, saj se presnavlja do ogljikovega dioksida in vode, ki delujeta bazično. V zelenjavi in sadju so prisotne tudi kalijeve soli, ki uravnavajo pH vrednost organizma.

Ne pozabimo omeniti rafiniranega sladkorja in sladkih pijač.

Situacija je popolnoma drugačna pri uživanju rafiniranega sladkorja, kjer zmeraj pride do zakisanosti telesa. Prav tako so problematične sladke gazirane pijače, ki vsebujejo velike količine fosfatov. Uživanje teh pijač vodi do kislosti telesa, ki se pojavi takoj po uživanju in traja tudi do pol ure. S pitjem sladkih gaziranih pijač ter uživanjem sladkih živil v malih količinah skozi dan tako telesu čez cel dan povzročamo blag stres, ki se sčasoma odrazi v hujših zdravstvenih težavah. Te morda na začetku sploh ne povezujemo z uživanjem slabe prehrane, zato se tudi reševanja težav z zdravjem pogosto lotevamo na napačen način.

Ali ste vedeli?

PH vrednosti krvi pri osebah, ki dlje časa ali celo življenje uživajo acidogeno dieto (prehrano, ki povzroča zakisanost telesa) se gibljejo blizu spodnjih meja (7.36-7.38). Tako dolgotrajna prehrana, ki povzroča zakisanost telesa, z vsakim obrokom vodi do manjših padcev vrednosti pH krvi, vendar le te na začetku ne padejo pod spodnji nivo normalnih, fizioloških vrednosti, temveč je le te telo še sposobno kompenzirati. To stanje je strokovno poimenovano latentna metabolna acidoza – speča zakisanost telesa, ki se sčasoma sprevrže v resne težave z zdravjem. Zakisanost telesa se izrazi takrat, kadar se pH vrednosti krvi več ne gibljejo v mejah normalnih vrednosti, to je, kadar pH pade pod 7.35. Telo namreč sčasoma ni več sposobno kompenzirati zaužitja visoke količine živil, ki povzročajo padce pH, saj se porabijo snovi, ki skrbijo za uravnoteženje normalne sestave krvi. V praksi to pomeni, da se pojavijo težave z utrujenostjo, razpoloženjem, spominom, zgago, odvajanjem blata in urina, zniža se trdnost kosti. To je le nekaj težav, ki jih strokovnjaki povezujejo z napačno prehrano.

Večina izmed nas ne uživa pravilne prehrane.

V kolikor spadate v skupino ljudi, ki se trudijo prehranjevati pravilno, vam najprej čestitamo za ves vložen trud. Zakaj? Sledenje zdravemu načinu prehranjevanja ni enostavno, zato le redki posamezniki zmorejo doseči zares optimalno prehrano, ki ne škoduje njihovemu zdravju. Le pomislite, kolikokrat nas pri nakupih premamijo lepo pakirani izdelki, ki so okusni, a žal vsebujejo zdravju škodljive sestavine. Le redkokdo se lahko pohvali, da se niti občasno ne pregreši ali da nima kakšne škodljive razvade, povezane s hrano. Pomislite tudi, kolikokrat zaradi pomanjkanja časa zaužijemo kaj »na hitro« in odhitimo po opravkih. Večina ljudi priznava, da ne zmeraj preprosto ne zmorejo uživati pravilne prehrane.

Kako zelo je pomembno, da razkisamo telo?

V kolikor ste prebrali zgoraj navedena dejstva, vam je najbrž jasno, da je zakisanost telesa velik zdravstveni problem. Tudi če še nimate nobenih težav ali pa imate težave, ki jih sicer ne povezujete s slabo prehrano, je pomembno, da se začnete ukvarjati s to problematiko čim prej. Vse več proizvajalcev ugotavlja, da je pomembno predvsem, na kak način se približajo ljudem. Tako je na trgu veliko enostavnih pripravkov, ki vam obljubljajo razkisanje telesa. Zaradi dejstva, da so pomembne malenkosti, je potrebno, da se pred uživanjem kakršnih koli pripravkov ali dodatkov, dobro pozanimate kaj vnašate v svoje telo. Veliko proizvajalcev namreč ne navaja popolnih informacij glede vsebine, še manj pa zagotavlja s študijami podprte raziskave, ki govorijo o dobrobiti njihovega izdelka za telo. Tako na koncu pristanete s tanjšo denarnico pri zdravniku, zaradi enakih težav, kot bi jih imeli sicer. Bodite torej pozorni na sestavine in drobni tisk, ki najpogosteje zavaja.

Minesan paket za razkisanje telesa – zdrava rešitev pri zakisanosti telesa.

Minesan paket za razkisanje telesa vsebuje izdelke, s katerimi poskrbite za celotno telo. V paketu se nahajajo bazični prašek, bazični čaj in bazična kopalna sol.

Bazični prašek Minesan je prehransko dopolnilo, ki vsebuje alkalne minerale – natrij, kalcij in cink – ki uravnavajo kislinsko bazično ravnotežje telesa. Dodani sta kamilica in melisa, ki blagodejno vplivata na želodec in črevesje ter skupaj z minerali poskrbita za normalno delovanje prebavnih encimov. Čajna žlička Minesan bazičnega praška na dan, poskrbi za normalno prebavo in zmanjša stres, ki ga povzroča neuravnotežena prehrana v prebavilih.

Posebni bazični čaj vsebuje limonsko travo, komarček, janež, navadno in črno kumino, liste malinovca, koruzne laske, rooibos čaj in korenček. Mešanica zelišč skrbi za normalno črevesno floro in hkrati spodbuja normalno pH ravnotežje. Čaj ima prijeten vonj, ki pomirja ter razvaja s svojo bogato, blago aromo. Uživate ga lahko toplega ali hladnega.

Bazična kopalna sol je namenjena uravnoteženju metabolizma kože, ki je naš največji organ, vendar pogosto pozabimo nanjo. Koža v primeru nezdrave prehrane utrpi veliko posledic, ki se kažejo kot suha, občutljiva koža. Prav tako lahko v primeru nepravilnega razmerja kislin in baz v telesu, na koži nastanejo razne alergije, ki jim pogosto ne znamo pripisati vzroka. Kopel, ki jo pripravite z bazično mineralno soljo, kožo pomiri in ji vrne naravne zmožnosti obrambe pred zunanjimi vplivi. Lahko jo uporabite za kopel celotnega telesa, ali pa si zdravilno kopel pripravite za utrujene roke in noge. Temperatura kopeli naj se giblje od 36 do 38 stopinj Celzija, za roke oziroma noge pa lahko uporabite višje temperature, med 38 in 41 stopinj Celzija.

Zakaj izbrati izdelke Minesan?

Zeliščne mešanice in pripravke za razstrupljanje telesa Minesan pripravljajo v zeliščni hiši Sanct Bernard, ki se ponaša z več kot stoletno tradicijo, z začetki, ki segajo v leto 1903. Izdelki Minesan so proizvedeni v sozvočju z naravo, saj so sestavine skrbno izbrane iz narave, kateri proizvajalec posveča veliko pozornosti. Njihovi izdelki izražajo posebno skrb za zdravje človeka, saj so preizkušeni s strani vrhunskih terapevtov. Z leti so proizvodnjo nadgradili s sodobnimi proizvodnimi metodami, ki ponujajo konkurenčne proizvode. Izdelki so strokovno pregledani in izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti. Delovanje izdelkov Minesan je potrjeno s strani terapevtov kot tudi drugih zdravstvenih ustanov, zato jim lahko brez skrbi zaupate.

Za konec še nekaj splošnih informacij.

V Sloveniji lahko Minesan izdelke naročite v spletni trgovini VIBRImed. Pri podjetju Vibrimed d.o.o. ponujamo zdravo prehrano ter naravne izdelke za vsakodnevno nego telesa proizvedene brez škodljivih sestavin. Zavedamo se problematike zdravju škodljivih izdelkov, ki dolgoročno krhajo naše zdravje, zato smo se odločili, da vam pomagamo k boljšemu zdravju. Naša spletna trgovina je dostopna na naslovu vibrimed.eu, najdete pa nas tudi na omrežju Facebook – Vibrimed Natura. Skupaj z nami naredite korak k boljšemu zdravju.

Bazični prašek MINESAN

Bazični čaj

Pusti komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.