je bil uspešno dodan v košarico.

Okusni recepti

Ohrovtov čips z bučnimi semeni

OHROVTOV ČIPS S POPEČENIMI BUČNIMI SEMENI

Ohrovtov čips je idealen prigrizek in eden izmed najboljših načinov za uvedbo ohrovta v svojo prehrano. Ohrovtov čips je nadvse okusen, v slovenskih trgovinah pa na žalost še vedno težje dostopen, če pa že, je cena precej zasoljena. Pripravite si okusen ohrovtov čips, ki ga obožujejo še otroci. Dodatek praženih bučnih semen pa po poskrbel, da bo vse skupaj ne samo okusno, ampak tudi nasitno.

Ohrovt je bogat vir vitamina K in že ena skodelica vam bo zagotovila več kot 10-kratni vnos vitamina K. Poleg vitamina K, je tudi odličen vir vitamina B6, B2, B3, A, C, E  mangana, bakra, kalcija, kalija, železa, magnezija, fosforja, beljakovin in celo omega 3 maščobnih kislin. Pri hranilnih vrednostih mu le stežka konkurira katero drugo živilo.

Kaj potrebujemo za okusen čips?

šopek listov ekološkega ohrovta

3 pesti praženih bučnih bučnih SANCT BERNHARD

žlička soli

žlička kurkume

2 žlici kokosovega olja SANCT BERNHARD (poprej ga lahko segrejete)

žlica česna v prahu

Vse skupaj, razen bučnih semen prej v večji skledi premešamo, da se ohrovt zagotovo prepoji z vsemi sestavinami in oljem. Na 250 stopinj pečemo približno 30 minut, pazimo pa da se ne zapeče preveč. Zadnjih 10 minut dodamo še semena in ko je jed pripravljena jo samo še postrežemo. Okusna je mrzla in topla.

Pusti komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.