je bil uspešno dodan v košarico.

Novičke

“Čudežno drevo” – Moringa

Moringa ali čudežno drevo

Moringa Oleifera je vrsta drevesa, ki izvira iz vznožja Himalaje in v Indiji. Čeprav prebivalci tega območja v svojo prehrano vključujejo vse dele drevesa, so v indijski tradicionalni medicini ajurvedi še posebej cenjeni moringini listi. Ti se že več kot 4.000 let uporabljajo za zdravljenje več kot 300 različnih bolezni.

Moringa je drevo, poznano pod različnimi imeni, ki raste v Indiji, Pakistanu, Nepalu, Južni Ameriki in Afriki. V slednji ga imenujejo kar »materin najboljši prijatelj«. Dragoceni so plodovi drevesa, nezreli stroki in pa listi zmleti v prah, ki postajajo vse bolj priljubljeni, kot »super hrana« in imajo močno protivnetno delovanje in so hkrati vir antioksidantov. Moringa pomaga pri zdravljenju in preprečevanju sladkorne bolezni, bolezni srca, anemiji, artritisu in boleznih jeter ter tudi pri težavah s kožo in boljši prebavi.

MORINGA JE BOGAT VIR HRANIL

Prah pridobljen iz drevesa moringa je bogat z vitamini, minerali in aminokislinami. Vsebuje velike količine vitaminov A, C, E, kalcija, kalija in beljakovin. Slovi tudi kot najbolj hranilna rastlina na svetu, saj vsebuje kar 20 aminokislin, 46 antioksidantov, 36 protivnetnih sestavin in več kot 90 drugih hranil.

Listi moringe so močan antioksidant in bogat vir beljakovin, vitaminov, mineralov, nenasičenih maščobnih kislin, omega maščobnih kislin, flavonoidov in fitoestrogenov, ena od njegovih najpomembnejših sestavin pa je zeatin – edinstven rastlinski hormon, ki so ga odkrili šele pred kratkim in ki našemu telesu omogoča, da lahko pravilno absorbira druge dragocene snovi.

V spletni trgovini Vibrimed Natura najdete naslednje artikle z moringo.

Moringa (500mg), 240 kapsul, SANCT BERNHARD

 • Posamezna kapsula vsebuje 500mg Moringe Oleifera
 • Pridobljena iz 100% čistega prahu mladih, nežno posušenih litov
 • Izjemno visoka vrednost ORAC, več kot 50,000 µmol TE/100 g *ORAC vrednost pomeni raven absorbcije kisikovih radikalov.

100% Moringa olje hladno stiskano, 100 ml, Sanct Bernhard

Art.: 000058

 • ​vrhunska kakovost – 100 % čisto in hladno stiskano
 • Uporablja se lahko kot jedilno olje, masažno olje in negovalno olje
 • Za nego in masažo kože in lasišča ter las

 

Moringa olje 100% čisto hladno stiskano – je vir nenasičenih maščobnih kislin.

Gre za olje, ki ga pridobivajo iz semen drevesa Moringa (Moringa oleifera), ki so ga naši predniki že davno uporabljali v zdravilne in negovalne namene. Moringi pravijo čudežno drevo, zeleno zlato. Prvotno prihaja iz Indije, kjer raste ob vznožju Himalaje. V starih spisih najdemo zapise, ki navajajo, da Moringa lahko ozdravi več kot 300 bolezni.Ima namreč protimikrobno, močno antioksidativno in protivnetno delovanje, preprečuje pa tudi nastanek razjed in proti diabetesu. Raziskave so pokazale, da deluje tudi proti vrsti bakterij in glivic in zmanjšuje oksidativni stres, ki pospešuje staranje.

 

To pa še ni vse: moringa olje naj bi dejansko delovalo pomlajevalno (anti-age) na kožo, saj je krema z ekstraktom listov moringa izboljšala volumen kože, njeno teksturo in gladkost. Moringa olje vsebuje tudi vitamine A, B in C, priporočljivo pa naj bi bilo za nego aknaste kože, saj deluje antiseptično in ne maši por.

Moringa je bogata z vitamini, minerali in aminokislinami. Vsebuje velike količine vitaminov A, C in E; kalcij; kalij; in beljakovine..

 100 % Moringa olje hladno stiskano je odlično naravno sredstvo:

 • Za nego suhe, razpokane in poškodovane kože
 • Za nego kože po prhanju, nanesite na vlažno kožo
 • Za masažo kože, je odličen čistilec in daje koži novo energijo, sijoč videz
 • Za nego suhega lasišča in las, lase namreč nahrani, da postanejo gladki in sijoči
 • Kot jedilno olje za pripravo solat, omak, pa tudi za kuhanje, pečenje in cvrtje.

 

 Moringa olje je zelo priporočljivo v kulinariki za pečenje, cvrtje in kuhanje , saj je obstojno tudi pri zelo visokih temperaturah.

 Navodila za uporabo v kozmetične namene:

KOŽA:  Moringa olje lahko nanesemo neposredno na kožo in sicer takoj po tuširanju, ko je koža še vlažna.

LASJE: Nekaj kapljic 100 % moringa olja nanesemo na vlažne lase in ga nežno vmasiramo na lasišče ter pustimo učinkovati nekaj minut.




Pusti komentar

I accept the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.