Alantoin je aktivator celične rasti, ki vpliva na epitalizacijo in regeneracijo kože. Ima močno protivnetno delovanje ter hkrati ščiti kožo. V kozmetiki se uporablja v majhnih koncentracijah, ki se dodaja tonikom, kremam, mleku za telo ter drugim kozmetičnim proizvodom.

Je visokokakovostna naravna sestavina, kombinacija dipeptida in karnosina, ki preprečuje nastajanje novih gub v kombinaciji z izvlečkom pegastega badlja ( Silybum Marianum), upočasnjuje staranje kože in izsušitev kože.

Skupina vitaminov, mineralov in encimov, ki pomagajo zaščititi telo pred prostimi radikali. Antioksidanti, kot so vitamini A, C in E, mineral selen in ostale hranljive snovi prav tako delujejo v vlogi »čistilcev« prostih radikalov ali kot le nevtralizatorji njihovih delcev.

Vsestransko koristno in uporabno olje za vse tipe kože. Mleti mandlji so izvrstni naravni abraziv. V kombinaciji z oljem sladkega mandlja, mleti mandlji pomagajo nadoknaditi olja, ki jih je koža izgubila med samim postopkom čiščenja. Glede na to, da so zelo mehke zgradbe, zelo nežno odstranjujejo mrtve celice iz kože. Mandljevo olje je izredno mazljivo olje, primerno za ublažitev srbeče, vnete in razpokane kože.

BELIDES ORG je pripravek pridobljen s postopkom ekstrakcije iz marjetice ( Bellis Perennis). Njegovo delovanje bazira na zmanjševanju aktivnosti melanina ter uravnava pigmentacijo kože, hkrati pa vpliva na zmanjšanje pigmentnih madežev.

Eterično olje bora se že od nekdaj uporablja pri revmatizmu, težavah dihalnih poti ter pri različnih vnetnih procesih. Bogato je z monoterpeni, z delovanjem podobnim kortizolu (hormon nadledvične žleze). Idealen je za uporabo pri različnih kroničnih vnetnih boleznih. Posebno je učinkovit pri težavah dihalnih poti, še posebej v kombinaciji z evkaliptusovim eteričnim oljem.

Eterično olje cedre oža razširjene pore, ima blag, balzamičen, prijeten vonj. Pridobiva se s postopkom hladne destilacije iz različnih vrst cedre. Je dober osnovni dodatek v kombinaciji s cvetnimi vonjavami za namen proizvodnje kozmetičnih proizvodov za osebno nego.

Naravno esencialno olje, ki se uporablja v proizvodih za nego kože zaradi svoje prijetne arome, ki prebuja.

Ima intenzivno aromo limone. Deluje protivnetno, delno antibakterijsko, protigljivično, antiseptično in kot repelent uravnava pretirano znojenje.

Eterično olje ciprese je odličen limfotonik in venotonik, zaradi tega ga pogosto koristimo pri terapijah razširjenih in vnetih ven, ali v proizvodih namenjenim odpravi celulita, prav tako pa pri težavah popokanih kapilar. Olje se uporablja tudi v kozmetiki, in sicer v preparatih namenjenih mastni, nečisti koži. Blagodejno vpliva tudi pri zdravljenju rosacee.

Čokolada postaja vse bolj priljubljen okus in vonj v kozmetiki. Sladek okus in nežen vonj vplivata na proizvodnjo hormona endorfina, tako imenovanega »hormona sreče«. Čokolada deluje kot naravni antioksidant ,mehča in hrani kožo ter jo dodatno navlaži.

Eterično olje evkaliptusa, eno od najučinkovitejših olij pri negi mastne kože in kože nagnjene aknam. Prav tako se uporablja pri odpravi debelosti in celulita. Potrebna je previdnost pri doziranju, zaradi vsebnosti ketonov.

Eterično olje geranija ima sladkast vonj z rahlim podtonom mete. Na koži deluje tako, da uravnava izločanje sebuma, čisti mastno kožo, je antiseptik. Zelo učinkovit je tudi pri celjenju opeklin, ran, čirov ter pri ostalih kožnih težavah.

Glicerin je vsekakor eden od najdragocenejših sestavin, ki nastajajo v procesu nastajanja mila. V industrijski proizvodnji se glicerin loči od mila in se koristi v druge kozmetične namene. S svojim delovanjem daje koži vlago in jo mehča. Obenem pa deluje izjemno pomirjujoče in se lahko uporablja tudi pri najbolj občutljivih tipih kože.

Glina je sestavljena iz drobnih delcev mineralov, ki so jih reke nosile s seboj v različnih geoloških obdobjih. Je različne barve in različne sestave, odvisno od geografske lege, kjer se nahaja. Glina je lahko rdeča, bela ali zelena, njene značilnost pa se razlikujejo glede na elemente v sledeh, ki jih vsebuje. Že od nekdaj se koristi tako v zdravstvene kot tudi kozmetične namene. Odpravlja nečistoče iz globine por, kožo očisti ter napne.

Eterično olje žajblja deluje protivnetno, antivirusno, antiseptično, lipolitično. Uporablja se v terapijah pri odpravi debelosti ter celulita,strij, prav tako zavira znojenje. Olje ima visoko vsebnost ketona tujona, zato naj se uporablja s previdnostjo. Prav tako naj se žajbljevih pripravkov ne koristijo nosečnice, doječe matere ter ljudje. Znano je, da lahko vpliva tudi na od esterogena odvisne tumorje.

V zadnjem obdobju pogosto uporabljena sestavina za telo in kot krema za obraz. Deluje pomirjevalno, mehča suho kožo, priporoča se tudi za preprečevanje pojava strij. Je grob, pri telesni temperaturi pa se začne topiti. Idealen za ustvarjanje krem z olji ter se v kombinaciji z mandljevim oljem uporablja za izjemno občutljivo in suho kožo.

Uporablja se kot naravni abraziv, kot sestavina pilinga.

Kokosovo olje je dišeče olje, ki se pogosto uporablja v proizvodih za sončenje. Kožo ščiti pred različnimi zunanjimi vplivi, v obliki tankega zaščitnega sloja. Kokosovo olje se uporablja tudi pri negi kože po samem sončenju ter tudi pri obnovi suhih, poškodovanih las. Različni proizvodi, na bazi kokosovega olja imajo značilnosti čiščenje in so znani po svoji nežnosti. Prepoznavnega ga je naredil njegov svež, čist vonj, najdemo ga kot pogosto sestavino mnogih kozmetičnih proizvodov.

Sivkino olje se uporablja za različne namene nege kože. Zmanjša bolečino, pospešuje celjenje in preprečuje nastajanje brazgotin, tako da vpliva na celice, da se hitreje obnovijo. Prav tako se uporablja pri srbečici kože, modricah, opeklinah in pri kožnih madežih. Vpliva na prekrvavitev kože.

Uporablja se kot naravni abraziv.

Eterično olje limone deluje kot antiseptik in baktericid. Zmanjšuje krhkost kapilar, preventivno deluje na nastanek razširjenih ven, koristen je pri negi mastne in aknam podvržene kože. Prav tako se uporablja pri rosacei, herpesu in bradavicah. Olje se mora shranjevati v temnem prostoru.

Eterično olje mandarine se uporablja pri negi mastne in problematične kože. Pogosto se uporablja v kozmetičnih proizvodih proti strijam v času nosečnosti in po njej. Priporoča se pri odpravi debelosti in celulita.

Pomirja, zdravi in mehča kožo. V kozmetiki se uporablja kot mehčalec kože, saj prodre globoko v kožo.

Med blaži in prispeva k mehkobi kože, izvrsten je kot naravna vlažilna krema.

Poprovo meto karakterizira prijeten vonj mentola, in je ena izmed najpomembnejših naravnih rastlin za proizvodnjo eteričnega olja, zdravil in čajev. Deluje osvežilno in pomirjujoče. Mentol je osnovna sestavina eteričnega olja, hladi in ima močno protibakterijsko delovanje.

Vsebuje vitamine, mineralne soli,elemente v sledeh, aminokisline, žive mikroorganizme, ki oddajajo antibiotične, anti-bakterijske in hormonske snovi, z namenom pomoči vzpostavitve biološkega ravnotežja telesa. Glede na podobno sestavo morske soli in krvne plazme, so se izkazale za človeško telo morske kopeli, kot zelo blagodejne.

Eterično olje pomaranče je cenjeno zaradi svoje pikantne in osvežilne ter sladko vztrajne arome. V proizvodih za nego kože, se uporablja pri otekli, suhi in nagubani koži. Tako olje kot lupina sta učinkovita pri izboljšanju cirkulacije ter odpravi madežev na koži. Prav tako pospešuje potenje, in s tem omogoči koži, da lahko lažje izloči toksine. Lupina pomaranče se uporablja kot naravno sredstvo za odpravo mrtvih celic kože.

Gre za naravno olje pridobljeno iz semen ricinusa.V kozmetiki ima zelo širok spekter uporabe; koristi se pri negi utrujene, neelastične kože, kot deodorant ter kot stabilizator emulzija. Prav tako povečuje viskoznost kože, jo hrani in neguje. Pogosto se uporablja tudi pri negi suhih in poškodovanih las.

Že stoletja se rožmarin koristi kot fizični in mentalni stimulans. Uporablja se tudi za zdravljenje bolečin v mišicah in vpliva na obnovo celic. V kozmetiki se uporablja pri odpravi aken in rdečice, izboljšuje cirkulacijo ter preprečuje pojav pokanja kapilar ter razširjenih ven.

Pridobiva se iz koščic ploda, in je hkrati bogat izvor vitamina E in ima podobne karakteristike kot kokosovo olje. Kožo ščiti, hrani in ji daje poseben sijaj.

Naravni emulgator, ki se uporablja v kozmetiki že dolgo let. Proizvodom daje prekrasen naraven vonj in barvo. Pomaga učvrstiti in zaščititi kožo, pri koriščenju v hidrantnih sredstvih.

Kot naravni antibiotik deluje protivnetno, pozitivno deluje na cirkulacijo krvi in pri epitelizaciji lažjih opeklin, površinskih ranic ter je v veliko pomoč pri zdravljenju herpesa

Izhaja iz tropskega področja Afrike. Shea maslo ima široke možnosti uporabe, lahko je rafiniran ali pa tudi ne. Na Zahodu se po večini uporablja v kozmetiki, medtem ko v Afriki predstavlja hrano, z bogatim izvorom naravnih maščob. Shea maslo se v kozmetiki uporablja za nego kože in las; kožo neguje z vitamini A, E in F. Vitamina A in E kožo ohranjata čisto in zdravo ter preprečujeta prezgodnji nastanek gub. Vitamin C deluje kot zaščitnik kože, ter jo hkrati pomlajuje. Shea maslo neguje grobo, suho in razpokano kožo. Lahko prodre v kožo, s tem, da koži omogoča dihanje in hkrati ne maši por. Ima visoko stopnjo cimetne kisline, ki je naravna zaščita pred soncem.

Hranilno avokadovo olje z visokim deležem vitamina D. Neguje kožo, ki je suha, utrujena in brez leska, pospešuje sintezo kolagena v vezivnem tkivu ter zmanjšuje starostne pege. Z visoko vsebnostjo fitosterolov prodre globoko v kožo in jo navlaži od znotraj. Olje je primerno tudi za nego suhega lasišča ter suhih, utrujenih las.

Izhaja iz Avstralije ter se že stoletja uporablja za zdravljenje različnih bolezni. Učinkovito deluje proti virusom, bakterijam ter glivicam.

Naravno olje, ki je bogato z maščobnimi kislinam, antioksidanti, vitaminom E, ter z steroli ( spojine podobne lipidom, ki blažijo vnetja in krepijo metabolizem kože). Jojobino olje deluje zelo blagotvorno na kožo. Ljudje, ki imajo težave s suho kožo ter neenakomernim tenom, ob redni uporabi jojobinega olja lahko opazijo prave male čudeže. Prav tako je odlično sredstvo v boju proti aknam.

Bogato je z vitamini, minerali ter proteini. Po teksturi je to zelo lahko olje za nego obraza in za masažo. Primerno je za mlado mastno kožo, za suho kožo pa se uporablja v kombinaciji z ostalimi bogatimi naravnimi olji. Primerno je tudi za uporabo pri občutljivi koži, seveda v kolikor ne obstaja alergija na oreške.

Zelo učinkovito pri opeklinah, gubah, brazgotinah, ekcemih in pri prehitro postarani koži. Prav tako se uporablja kot dodatek pri različnih vnetjih kože.

Pridobiva se s hladnim stiskanjem koščic marelic. Po značilnostih je zelo podobno mandljevemu olju, ki je prav tako bogato z vitamini in minerali. Uporablja se za nego kože obraza, predvsem pri suhi, pretirano ostareli in vneti koži. Kožo mehča, hrani, obnavlja celice, zadržuje vlago in aktivira izmenjavo snovi. Koža ga zelo dobro vpija, hkrati pa deluje kot idealna podlaga za kasnejši nanos proizvodov za nego kože obraza in telesa. Po teksturi je olje mareličnih koščic stabilnejše od mandljevega olje, po nanosu le tega postane koža svilnato mehka.

Nekateri ga imenujejo tudi »zlato olje«. Vsebuje velike količine vitaminov, mineralov ter omega 6 maščobnih kislin. se pri proizvodnji mil, krem, še posebej otroških krem. Ima zelo lahko teksturo, koža pa ga zelo dobro vpije.

Olje, ki ga uporablja Ulola v svojih proizvodih, je hladno stiskano olje, in se ne pridobiva iz GSO – soje. V kozmetiki se uporablja za mehčanje kože, z redno uporabo pa koža dobi gladek in elastičen izgled. Uporablja se tudi kot emulgator v hidrantnih kremah za obraz, okrog oči, anti – age linijah ter za nego telesa in las. Prav tako sojino olje vsebuje naravne antioksidante.

Pridobiva se z ekstrakcijo kalčkov pšenice in ima mnogo zdravilnih sestavin, ogromno B vitaminov ter E vitamina, kalcija, ter proteinov. Je močan antioksidant, ki ščiti celice pred ultravijoličnimi sevanji ter pred stresom iz okolja. Olje pšeničnih kalčkov postaja vse bolj pogosta sestavina pripravkov za nego kože.

Deluje blago trpko. Uporablja se pri negi suhe in poškodovane kože, prav tako pri negi mastne kože. Koristi se kot dodatek k proizvodom, pri različnih kožnih vnetjih (psoriaza, ekcem…). Je eno od boljših olij za aroma – masažo, ker se relativno hitro vpija in olajša prenos molekul esencialnih olij v krvni obtok.

Šteje se kot najpomembnejši antioksidant in zaščitnik pred prostimi radikali. Koža E vitamin potrebuje z namenom, da lahko uporablja kisik in zadrži optimalno zdravje celic. Celicam omogoča najhitrejšo naravno regeneracijo oz. obnovo.